Met de 60 Days Workout naar een vitale organisatie!

Met de 60 Days Workout naar een vitale organisatie!

Een vitale organisatie bereik je door nieuwe ‘gezonde’ gewoontes in de plaats te zetten van oude ‘ongezonde’ gewoontes. Om een vitale organisatie te worden moet je werken aan het hele systeem.

In de derde week van januari besloot ik om echt werk te maken van mijn goede voornemens en een personal trainer in de hand te nemen. Ik merkte dat er alweer wat oude gewoontes in mijn dagelijks leven waren geslopen. Met mijn uithoudingsvermogen kon ik nog geen kwartiertje rennen. Het was duidelijk dat ik hier geen wedstrijd mee kon winnen. Het was tijd om de knop om te zetten.

Bas, mijn personal trainer is een wereld van verschil! Bas helpt me om het uiterste uit mijzelf te halen, om net nog even die extra inspanning te leveren. Hij laat me precies zien hoe ik maximaal effect bereik en let niet alleen op mijn fysieke inspanning en mijn houding, maar helpt ook met keuzes in mijn leefstijl. De support van Bas is erop gericht om mijn hele systeem vitaal te maken. Hij heeft aandacht voor lichaam, geest en omgeving. En, het resultaat is merkbaar! Na de eerste spierpijn voel ik dat ik kracht ontwikkel. Spieren komen tevoorschijn, kleding zit beter, ik eet gezonder en ik voel me fitter en energieker dan ooit. Ik ben superblij met Bas.

Werken aan een vitale werkcultuur

Onze 60 Days Workout werkt eigenlijk precies zoals Bas, maar is dan gericht op ons dagelijks werkleven. Want ook op het werk hebben we te maken met oude, vaak ongezonde gewoonten. Die zijn zo ingesleten dat ze vooruitgang behoorlijk in de weg kunnen zitten. Met onze oude gewoonten kabbelen we voort. Als het druk wordt gaan we gewoon harder werken. Hoe drukker het is hoe strakker en zakelijker we met elkaar omgaan. Vaak gaat dat ten koste van de samenwerking. Mensen verliezen grip en voelen zich speelbal van de omstandigheden. Feedback is vooral gericht op de fouten die worden gemaakt. Dat schiet wel eens in het verkeerde keelgat en soms is het makkelijker om het er gewoon maar niet meer over te hebben. Het systeem kan makkelijk uit balans raken.

Met de 60 Days Workout wordt stap voor stap gewerkt aan een vitale werkcultuur. Waarin wordt gewerkt aan het aanleren en oefenen van nieuwe en gezonde gewoonten.

Iedereen doet mee 

Een organisatie is een systeem. Een systeem bestaat uit verschillende elementen die ieder specifieke eigenschappen bezit en met elkaar zijn verbonden. Als je een element verandert heeft dit invloed op de rest van het systeem. Hoe beter de kwaliteit van de verbinding tussen de verschillende elementen, des te beter functioneert het gehele systeem. En des te gezonder het systeem.
Met de 60 Days Workout werken we aan het hele systeem, aan de elementen en de onderlinge verbinding.

Meten is Weten met de Energy Check

Met de Energy Check krijg je direct inzicht in de balans van de organisatie (het systeem). In dat wat energie geeft en wat energie kost. De Energy Check biedt inzicht op individueel-, team- en organisatieniveau en vormt de basis voor de plannen die teams maken voor verbetering en de interventies die worden gekozen.

Direct geïntegreerd in de dagelijkse praktijk 

Als je de werking van je organisatie wil veranderen moet je het doen vanuit die organisatie zelf. Het heeft weinig effect als je een deel ‘gezond’ maakt om dan te ontdekken dat de rest nog steeds even ongezond is. Het ‘gezonde’ deel zal binnen no-time weer net zo zijn als de rest.

Just do it

Het belangrijkste deel is doen. Een mens en een organisatie zijn beiden voorbeelden van complexe systemen. Je kunt van tevoren niet voorspellen hoe het eruit gaat zien. Dat er bepaalde ingrediënten en inspanning nodig is om een goed resultaat te bereiken is wel duidelijk. Uiteindelijk komt het neer op gewoon DOEN!

 

[maxbutton id=”4″ url=”https://inlime.nl/event/masterclass/” ] 

 

 

Reactie plaatsen