Learning Dinner over Zelfsturing

Learning Dinner over Zelfsturing

Vorige week hadden we een interessante avond met een heerlijk diner in de huiselijke ambiance van Lavinia.

Met zo’n 20 geïnteresseerden hebben we onze kennis gedeeld en wisselden we ervaringen en ideeën uit over zelfsturing.

On-Lime collega Marieke Kruger heeft de inhoud van de avond verzorgd en vooral veel verteld vanuit haar praktijkervaring.

 

De onderwerpen

  • Wat bedoelen we eigenlijk met zelfsturing?
  • Waarom kiezen bedrijven voor zelfsturing?
  • Wat levert het op?
  • Waar te beginnen?
  • Wat zijn de grootste uitdagingen?

zijn door Marieke geadresseerd.

Learning Dinner Zelfsturing

Haar verhaal werd aangevuld door onze klant Ron Scheffer, directeur eigenaar van Intersafe dat, onder begeleiding van On-Lime, 2 jaar geleden de hiërarchie heeft losgelaten en over is gegaan op zelfsturing.

De ervaringen van Ron, zijn afwegingen om hiervoor te kiezen en de kansen en bedreigingen die hij hierin ziet maakten het verhaal nog completer en boeiender.

 

Het was een eerlijk verhaal waarbij duidelijk werd dat een beslissing om de weg van zelfsturing in te zetten niet lichtvaardig kan worden genomen. Het is belangrijk dat er een overtuiging over een andere manier van werken aan ten grondslag ligt en er geen verwachting is dat dit proces op de korte termijn kan worden gerealiseerd.

 

Het was verrijkend om het onderwerpmet elkaar in deze setting te verkennen en te bediscussiëren. De deelnemers gingen letterlijk en figuurlijk gevoed weer naar huis met nieuwe inzichten, nieuwe twijfels en hopelijk een verruimde blik op wat mogelijk is.

Learning Dinner Zelfsturing

Wegens de grote interesse zullen we later dit jaar nogmaals een vergelijkbare bijeenkomst organiseren. Mocht je in de tussentijd al een keer willen praten over de uitdagingen waar jouw bedrijf voor staat dan kan je natuurlijk bij ons terecht.

Met onze ervaring sinds 2000 in cultuurveranderingen binnen bedrijven en enkele jaren met invoering van zelfsturing durven we ons, in alle bescheidenheid, experts te noemen.

 


 

 

Reactie plaatsen